Cottee je jedinečný nápoj připravený z vysoce kvalitní výběrové kávy a nejlepších čajových lístků. Vytvoření nejlepšího čajovo-kávového blendu předcházelo několik hodin dlouhé testování vhodných čajových odrůd, intenzity a síly kávy a hlavně nalezení ideálního poměru čaje a kávy tak, aby káva nebyla moc intenzivní a čaj zas příliš výrazný. Vytvořili jsme celkem 6 základních blendů našeho signature nápoje.
Základním produktem je Cottee. Další varianty připravujeme s mlékem, mléčnou pěnou a šlehačkou spolu s různými ochucenými čaji tak, abychom vám nabídli co nejzajímavější a nejchutnější varianty Cottee.
Varianty našich Cottee:
První blend, který jsme vytvořili. Spojení černého čaje a espresso shotu Arabica. Než tento drink vznikl, strávili jsme hodiny a hodiny výběrem vhodné výběrové kávy, kvalitní odrůdy čaje a správnými poměry mezi nimi. Výsledkem je unikátní nápoj Cottee, který ochutnáte pouze a jedině v naší kavárně.
Čaj Ceylon OP pochází z oblastí Nuwara Eliya v nadmořské výšce 2100 m. Pravidelně svinuté, tenké lístky dávají po zalití hnědý až oranžovohnědý nálev. V chuti nalezneme jemnější ovocnou chuť s dominantními třešněmi.
Směs brazilských Arabik ze suchých savan oblasti Cerrado a zrn kávy Bourbon pěstované na návrších jižní Brazílie.
Zelený japonský čaj ovoněný jasmínem a citrusy + shot čerstvého espressa je druhý blend, který jsme vytvořili po kombinování několika zelených čajů a kávy. Pro svůj fresh aftertaste patří mezi nejoblíbenější bezmléčné Cottee. Bali Cottee si zamiluje každý kdo má rád zelený čaj a výraznou kávu.
Zelená japonská Sencha, ovoněná jasmínovými a růžovými květy, podtrženo tóny liči a grapefruitu.
Směs Arabiky a Robusty z jižní Indie, konkrétně z Karnátaky. Kávy Arabika se praží lehce a dlouho, aby tyto jemné aromatické složky zůstaly neporušené. Robusta se praží dlouho a do tmava, aby vynikly výrazné tóny kakaa a koření.
Černý čaj ovoněný bergamotem + shot čerstvého espressa a mlékem si zamiluje každý, kdo dává přednost čaji či kávě s mlékem. Výrazné chuti bergamotu a příjemně hořké kávy s mlékem neodolá skoro nikdo. Vyzkoušejte ho i vy.
Černý čínský čaj Keemun, který je posetý bílými tipy a jeho chuť umocňuje esenciální bergamotový olej z Kalábrie.
Směs Arabiky a Robusty z jižní Indie, konkrétně z Karnátaky. Kávy Arabika se praží lehce a dlouho, aby tyto jemné aromatické složky zůstaly neporušené. Robusta se praží dlouho a do tmava, aby vynikly výrazné tóny kakaa a koření.
Poslední Cottee blend spojuje uzený černý čaj ovoněný bergamotem, citrusovými tóny a kořením a čerstvý shot espressa, který je zjemněn mléčnou pěnou vás nenechá chladnými. Ochutnejte a přesvědčte se sami.
Uzený černý čaj Lapsang Souchong, okvětní plátky pivoňky a chrpy, aroma bergamotu, pomeranče, skořice, muškátového oříšku.
Směs Arabiky a Robusty z jižní Indie, konkrétně z Karnátaky. Kávy Arabika se praží lehce a dlouho, aby tyto jemné aromatické složky zůstaly neporušené. Robusta se praží dlouho a do tmava, aby vynikly výrazné tóny kakaa a koření.
Frottee (ledové ekvivalenty standardních Cottee):
Bali Frottee
Milky Frottee
Sezónní ochucené Cottee (Březen – Květen):
Unicorn Cottee
Fialkové Cottee
K dispozici ve dvou velikostech 200 a 400 ml.
Přijďte si užít jedinečný signature nápoj třeba zítra ráno před prací 🙂